Grekpaj

Alltid kommer detta magnifika recept bort! Så nu “förevigar” jag det i min WordPress. Varsågod.

Deg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
6-8 skivor stark ost, t.ex. västerbotten
200 g fetaost
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 dl färsk basilika, strimlad, eller 1 tsk torkad
12 svarta oliver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl med margarin till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg, det går bra i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet ca 15 minuter och låt svalna.
Tina spenat och krama ur lite vatten. Täck pajbottnen med ostskivorna. Fördela spenaten över. Skär fetaosten i små bitar och lägg på.
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll i äggstanning i skalet. Grädda pajen ca 30 minuter långt ner i ugnen.
Ta ut och lägg på svarta oliver.

Leave a Reply